Polydactyle Guitar

 Lydeksempler (mp3):

  Polydactyle Guitar Improvisation 1 (2.6MB)
  Polydactyle Guitar Improvisation 2 (1.1MB)b
   

To stykker fra en improvisation med Polydactyle Guitar. Spillet gennem en Kustom 20W guitarforstærker med fjederrumklang. Optaget med en Shure SM58 mikrofon og med en DBX 266XL compressor som insert i mixeren.

     

 

Polydactyle Guitar

er en Kidspirit Electronic Guitar, circuitbendet med de klassiske pitch-og-tempo bends med potentiometer, body contacts og LDR (photocelle) og som derudover har fået indbygget to LFOer til pitchmodulation og multi-triggering.

Navnet Polydactyle, som betyder "med mange fingre" har jeg givet den fordi LFOerne fungerer som musikerens "ekstra fingre".

Basis funktioner:

Fra fabrikken af har guitaren fire forskelige modes, hvor man enten kan spille enkelte toner ved at anslå de tre røde vippetangenter som var de guitarstrenge, med eller uden rytme, eller man kan vælge en akkompagnementfigur man så kan spille med forskeleige akkorder, eller et 'demo' mode hvor hver knap spiller en forskelig "guitar solo"-frase.

En Timbre knap skifter cyklisk mellem fem forskellige klangfarver. der er to knapper til tempo og en volumen slider med tre positioner. Der er en hovedtelefon-udgang, der kan bruges som line out, og endnu et stik hvor en mikrofon sandsynligvis kan tilsluttes.


Circuit bends:

Pitch/speed potentiometer - styrer tonehøjde og tempo.

Pitch/speed photo cell - tonehøjde & tempo styres ved med hånden, eller på anden måde, at ændre mængden af lys der rammer LDR'en. Kobles til/fra med den tilhørende on/off knap.

Body Contacts - tonehøjde/tempo varieres ved berøring med en finger (pitchbend). Tilføjer også lidt distortion.

LFO1 og LFO2 - to uafhængige squarewave modulations-oscillatorer, hver med hastigheds potentiometer og LED indikator af hastighed. Output bruges til multitrigger samt vibrato.

Modulation select - fempositions omskifter der ruter triggersignaler fra LFOer til destinationerne anslag (svarer til at vippe en af de røde vippetangenter) og skift klangfarve (svarer til at rykke på Timbre-knappen, der skifter cyklisk mellem fem forskellige klangfarver)

pos.1: LFO1 -> anslag
pos.2: LFO1 -> skift klangfarve
pos.3: LFO1 -> anslag + skift klangfarve
pos 4: LFO1 -> anslag, LFO2 -> skift klangfarve
pos.5: ingen multitrigger.

Vibrato - modulation af tonehøjde & tempo. Modulationskilde er LFO2. Vippekontakt til at slå vibrato til/fra og depth potentiometer til at styre intensiteten.