Circuit bending

"Circuit bending" er en betegnelse for den teknik, eller kunstform om man vil, der går ud på eksperimentelt og kreativt, at modificere de elektroniske kredsløb i masseproducerede elektroniske musikinstrumenter og legetøj, for at skabe dem om til nye, anderledes og unikke instrumenter, med nye, anderledes og unikke lyde og musikalske muligheder.

Circuit bending er lægmandens genvej ind i et område der ellers stort set har været forbeholdt tekniske eksperter, og de fleste circuit benders arbejder ud fra en 'anti-teoretisk' holdning, om at originalitet udspringer af nysgerrighed mere end tillært teoretisk viden. Samtidigt er det også det kreative individs måde, at overskride de begrænsede muligheder fabrikanterne af de serieproducerede produkter har valgt at stille til rådighed for køberne af deres produkter. Circuit bending forvandler masseproducerede instrumenter og legetøj til unika.

De musikalske muligheder i et circuitbent instrument er oftest også en anledning til kreativ musikalsk nytænkning, for sjældent er de klange og toner de producerer i overensstemmelse med klassiske skalaer og tonesystemer. Uforudsigelighed er ofte en egenskab der udemærker den slags instrumenter. De er eksperimentelle instrumenter til eksperimenterende musik, og kræver ofte utraditionelle spilleteknikker.

Mine circuitbent instrumenter
Jeg opdagede circuit bending i 2002, da jeg fandt circuit bending-"guruen" Q. Reed Ghasalas website www.Anti-theory.com og siden da har jeg fået færdigbygget disse instrumenter. Ud over disse har jeg også lidt flere flere færdige, som jeg endnu ikke har fået lavet en side om, samt en hel del påbegyndte projekter der venter på at blive gjort færdige.

BuzzBird
BabyDrum
Little Mad PC Fun
Crashio SA21
"BuzzBird" "BabyDrum" "Little Mad PC Fun" "Crashio SA21"
Ghost Train
JimiBaby
ChordBird
FrankenTubby

"Ghost Train"

"JimiBaby"

"ChordBird"

"FrankenTubby"

Green Box
Crashio SA1
Sonic Battle Station
The Spinhead Show

"The Green Box"

"Crashio SA1"

"Sonic Battle Station"

"The Spinhead Show"

The Extended Learning Centre
Stumbleman
Polydactyle Guitar

"The Extended Learning
Centre"

"Stumbleman"

"Polydactyle Guitar"

"SchoolBuzz"

The Jedi Stun Gun
DogCow & Co.
LegoTapper

"Jedi Stun Gun"

"DogCow & Co."

LegoTapper