Crashio SA21

Crashio SA-21

SA-21'eren er et typisk Casio Tone Bank keyboard fra slutningen af 1980erne, med alt hvad dertil hører af corny rytmer og "super accompaniments", og hele 100 forskellige lyde, hvoraf en stor del er mere kuriøse end musikalsk anvendelige. Halvt legetøj, halvt musikinstrument og ren retro-kitch i år 2003.

Et potentiometer på ledningen fra batterierne gør det muligt – med lidt fingernem fintrimmen – at 'kvæle' strømtilførslen til et punkt, hvor instrumentet ikke længere får strøm nok til at fungere rigtigt, men heller ikke går helt død. Resultatet er uforudsigeligt og spændende – fra "kaos-i-orkestergraven" og "transitorradio-går-amok" til uendelige droner eller blot et kort klik og så stilhed. En sjælden gang kan demo-melodier og rytmer bringes til at gå i loop for en kortere tid eller crashe kortvarigt og så fortsætte igen. Den ene højtaler kan kobles om til et alternativt line-out, da det af uforklarlige årsager crasher anderledes når man ikke benytter det normale line-out.

Lydeksempel (mp3):

"Ghostly Crash"

Ghostly Crash er en optagelse af ét SA-21 crash. Efterfølgende har jeg lavet et fade out samt tilføjet effekter: compression, rumklang og stereo-expansion.